IFS är stolt sponsor av IBU World Cup Skidskytte

Biathlon

IFS har ett långsiktigt engagemang inom skidskyttesporten. Sedan 2011 har företaget varit den officiella Datasponsorn för den internationella världscupen, IBU World Cup Biathlon, samt teamsponsor för Svenska Skidskytteförbundet.

För säsongen 2015-2016 har IFS även ingått ett samarbete med den norske skidskytten Tarjei Bø, som är en av de mest framstående skidskyttarna i världen med ett OS-guld och sju VM-guld i medaljsamlingen. Som en del av samarbetet ska Tarjei bistå med utvecklingen av svenska talanger vid träningsläger i Sverige. Nyligen genomfördes det första gemensamma träningslägret där Tarjei coachade och inspirerade svenska juniorer i värmländska Torsby där skidskyttegymnasiet finns. Du kan se mer om hur det gick till i den här videon >>

Du kan läsa mer om träningslägret och samarbetet i Svenska Skidskytteförbundets pressmeddelande >>

– Jag är mycket glad över det nya samarbetsavtalet. Långsiktig sponsring är oerhört viktigt och gör det möjligt för mig att satsa ännu hårdare för att uppnå mina mål. Jag ser fram emot att utveckla skidskyttesporten tillsammans med svenska ungdomar och förhoppningsvis får vi många tuffa svensk-norska kamper i spåren framöver som kan bidra till ett fortsatt starkt intresse för sporten, säger Tarjei Bø.

Les mer om Tarjei Bø her: www.tarjeibo.com

”Vi är stolta över att sponsra en idrott som står för flexibilitet, engagemang och styrka - egenskaper som också kännetecknar både IFS och Svenska Skidskytteförbundet. Tack vare dessa karaktärsdrag är IFS vad det är idag - en ledande global leverantör av affärssystem med verksamhet i 56 länder”, säger Glenn Arnesen, VD på IFS Scandinavia.

En ständig strävan efter att vara nummer ett

IFS delar flera av skidskytteelitens egenskaper. Som att vara steget före konkurrenterna, starkt fokus på att förbättra och förnya och en ständig strävan efter att vara nummer ett. Att utveckla nya talanger är en del av vår tradition på IFS. Därför har vi valt att sponsra det svenska skidskytteförbundet för att hjälpa dem att nå sina mål i VM i Oslo i 2016 och Östersund 2019. Som vår VD för IFS Scandinavia, Glenn Arnesen säger, "Skidskytte är en stor och viktig vintersport som är populär på våra viktigaste marknader. Vi ser stora likheter mellan skidskytteförbundet och vår egen verksamhet, speciellt inom utveckling av talanger och vår vinnande kultur. Vi vill genom samarbetet med Tarjei Bø och det Svenska Skidskytteförbundet spela en aktiv roll i utvecklingen av sporten och bygga ytterligare en brygga för svenskt och norskt samarbete.

"Skidskytteförbundets största utmaning är att öka antalet aktiva skidskyttar i Sverige, säger Håkan Blidberg på Skidskytteförbundet. Under de senaste åren har vi tack vare samarbetet med IFS och ett målmedvetet arbete fördubblat antalet skidskyttar i Sverige. Detta i en tid då de flesta andra idrotter minskar sitt antal utövare. Vi är fast beslutna att fortsätta den här utvecklingen och skall före år 2018 ha fördubblat antalet ytterligare en gång. För det arbetet krävs bra samarbetspartners och vi är stolta och glada över att få draghjälp och kunskap från IFS ".

Tarjei coachar och inspirerar svenska juniorer

biathlon

Nyligen genomfördes det första gemensamma träningslägret där Tarjei coachade och inspirerade svenska juniorer i värmländska Torsby där skidskyttegymnasiet finns. Du kan se mer om hur det gick till i videon.

Video från Träningslägret

IBU World Cup Biathlon

Følg IBU World Cup på biathlonworld.com

IBU World Cup